2010. december 29., szerda

Imagination-Timo új készlete

Na még ilyet se csináltam, de megkérdeztem Timit, hogy bevenne-e a csapatába.(Köszi a közreműködést Eszti!!!) És igent mondott! Hip-hip...!! Már nagyon gondolkodtam, amikor nemrég volt nála a CT-call, de lebeszéltem magam, hogy nincs rá időm stb., de hát a scrap-re mindig lehet időt szakítani, nem igaz? Annyira tetszett, amiket mostanában készített, (bár csak az előkéket láttam meg az elkészült oldalakat) szóval nagyon odáig voltam értük, de még így is leesett az állat, amikor kicsomagoltam a készletet! Nagyon bejön nekem ez a stílus, szívem szerint minden elemet felhasználtam volna.



Úgyhogy meg sem álltam két oldalig. Az első, olyan mindenféle magamról, a másodikon felhasznált nyári fotó meg szépen eddig várakozott, hogy oldalba kerüljön.



Timo még egyszer köszi!!!
A készlet megvásárolható ITT.
És a DST-n meg is lehet nyerni ITT.
Mindenkinek további minden jót a téli szünetre, jó bulizást szilveszterkor!
( Sajnos nálunk Botim belázasodott, pedig holnap klassz programunk lett volna, lovastúra, mi lovaskocsival mentünk volna és a vége malacsütés, evés-ivás lett volna, ha az a volna ott nem lett volna! :) )

2010. december 13., hétfő

December napjai-album

Na, engem is elkapott a nagy decemberi albumkészítési láz. Igazából már ősszel tervezgettem és először hagyományos technikában gondolkoztam, de aztán eszembe jutott hogy nézett ki az asztalom két-három hétig, amikor nyáron csak egy hetünkről készítettem albumot. Lemondtam erről a variációról és a digi mellett döntöttem. Lesz belőle egy fotókönyv, úgyhogy ehhez választottam a formátumot.
Megmondom őszintén elég húzós, én kb. egy oldalra vagyok hetente beállva, ennyit bírok, ez, hogy mindennap kell egy oldalt csinálni néha sok nekem, de nem akarom halogatni, mert akkor meg nagyon beúszok az egésszel és az nem lenne jó. Nagyon nagy alapkoncepcióm nem volt a kezdéskor, mivel elég mozgalmas egy ilyen album a fotókat nem nagyon forgattam, rakosgattam össze-vissza, inkább maradtam a letisztultabb formáknál.
Az első szimpla oldalra beraktam az adventes oldalamat, úgy gondoltam az passzol a témához. Mivel tudtam, hogy blogolni fogom a dolgot (és semmi kedvem nem volt egy baromi hosszú listát írogatni a hozzávalókról...) megpróbáltam csak saját cuccokból összerakni az albumot, de a negyedik-ötödik oldalnál rájöttem, hogy ez nem fog menni, egyszerűen nincs ennyi saját készítésű hozzávalóm. Úgy döntöttem, hogy Cheri (akinél CT-tag vagyok) készleteit használom, úgyis már annyi van és csak egy-egy oldalhoz használtam fel őket. Szóval saját és Dream Big Designs elemeket, papírokat használtam.
De piszok nehéz minden nap valami tuti jó képet csinálni! Magammal szemben jócskán vannak elvárásaim, de nem vagyok megelégedve magammal!!! :P Pedig szorgalmasan cipelem a gépet, ahová csak lehet, de vannak napok, amikor nem történik semmi különös, nehéz észrevenni azt a valamit, amit le kéne fotózni és hát a fényviszonyok sem a legideálisabbak, ilyenkor télen, már szinte tök sötét van, mire a gyerekek hazajönnek.
Nem blogolom naponta az oldalakat, inkább két-három felvonásban hozom az albumot. Persze minden oldalt még órákig vagy talán napokig tudnék folytatni, de muszáj abbahagyni egyszer, mert vár a következő nap. Na, azért élvezem ám az egészet és remélem, hogy a végeredmény mindenért kárpótolni fog!

2010. december 8., szerda

Frizbi

Az úgy kezdődött, hogy véletlenül megismerkedtünk egy fiatal párral, akik lovakat tartottak. Kiderült, hogy lehet hozzájuk járni lovagolni, szép erdős, dimbes-dombos helyen laknak és Dóri elkezdett járni néha hétvégén, nagy köröket tettek a környéken, a néni vezette a pacit. No persze itt nem állt meg a dolog, azon kaptuk magunkat, hogy minden hétvégén a lovak körül vagyunk, sőt nyáron Dóri lovastáborba is ment hozzájuk. Gondoltam, akkor már komolyabban is foglalkozhatna ezzel a dologgal és kerestünk itt Fehérváron egy lovardát, ahol van oktatás. Itt hamar kiderült, hogy Dóri (komolyan mondom ez már pofátlanság! :P) ebben is nagyon ügyes. Csináltam is nemrég erről egy oldalt.

Na akkor Apa a fejébe vette, hogy nekünk kell egy ló!!! Márpedig amit Apa a fejébe vesz! Hajjaj! Arról tudnék mesélni!
Totál hozzánemértőként azonnal keresgetni kezdett és megtalálta a pacit, amire kijelentette: Ez lesz a mi lovunk! Mentünk, megnéztük, simogattuk, körbejártuk, megetettük almával, a szemébe néztünk, megkérdeztük lenne-e a mi pacink (nem mondott semmit...:D) és megvettük! És most felkötöttük a gatyánkat és tanulunk lóul!
Íme Frizbi, a hat éves magyar félvér(ami azt jelenti, a fene tudja kik voltak a felmenői...), egykor csődör, ma már nem az...



Még nem nagyon tudtam normális képet csinálni róla, mert olyan pocsék idők vannak, na de majd tavasszal, remélem...
És Frizbinek (a nevét nem tőlünk kapta, már megvolt neki) szívecske alakú fehér folt van a homlokán!

És olyan kedves és aranyos!

És most egy csomó időt időt töltünk a lovardában, mert már én is tanulok lovagolni! (Drukkoljatok, mert az a parám, hogy tutira le fogok egyszer esni...:D, de nem adom fel, nem akarok a gyerek előtt se beégni, nehogy már nekem ne sikerüljön!)
És egy kis scrapbook a végére. Szombaton is voltunk oktatáson és olyan gyönyörű volt minden a lovardában, a táj, a fények (igaz majd meg fagytunk...) és persze a lovak.



Felhasználtam: overlay, pöttyök, papír, maszat-Anna Aspens, hópehely, farkasfog-Rainbow, szív-Michelle Coleman

2010. december 3., péntek

Hableányom

Így kezdődött. A babaúszással. Véletlenül keveredtünk oda, aztán ott ragadtunk. Mert talán Dóri nem véletlenül született a halak jegyében. Aztán jött az ovis úszás.

Annyira ügyes volt, hogy a következő évben már felvették a szinkronúszókhoz, pedig a kora miatt még nem mehetett volna, de megnézte az edző és azt mondta: jöhet a kiscsaj!
Ez lassan négy éve volt... Most heti négy edzése van, tornáznak is, nemcsak úsznak és akrobatikát is tanulnak. Nehéz, baromi nehéz. Most lesz ötödikes és nem tudom hogy fog menni majd a tanulás, eddig szerencsére bírja. Elképesztően jól úszik, engem már rég lehagy(mondjuk én a fennmaradásért küzdök a vízben:P), de apának is lapátolni kell rendesen, ha nem akar lemaradni. Közben persze egy csomó barátot szerzett az usziban, nagyon jó kis társaság van.

És jöttek a versenyek, rengeteg izgalom és sikerélmény! És aranyérem!

Remélem egyszer majd hálás lesz nekünk azért, hogy minden edzésre elcipeltük, mert bizony vannak nehéz napok, amikor győzködnünk kell és kiabálás is szokott lenni. Mert ebben nem ismerünk pardont, nem lehet edzésre csak "járogatni", nincs kihagyás, de utólag mindig belátja, hogy igazunk volt, csak elindulni nehéz néha, amikor ott van, akkor már minden oké, jönnek a barátok, megy a traccsparti, aztán indul a meló. Talán az oldalon is látszik, hogy vidám hangulatban telik az edzés és a vízbe beugorva szószerint és átvitt értelemben minden könnyebb lesz!!! Hajrá Dóri!

Felhasználtam: papírok, mentőöv, halacska-yin, cédulák-akizo, betűk-Roben Marie Designs, vízcseppek, szív-Jackie Eckles

2010. december 1., szerda

Advent

Az úgy kezdődött, hogy arra gondoltam, kellene már egy új fejléc a blogomra. Már uncsi volt a régi, meg egyébként is kisírtam magamnak egy Wacom Bamboo-t karácsonyra, de a legjobb az egészben, hogy már meg is kaptam! Szóval olthatatlan vágyat éreztem, hogy saját kézírásom szerepeljen a blogfejlécen. Még nagyon régen láttam egy oldalon ilyen sziluettes fotót és keresgélni kezdtem, melyik fotóból lehetne ilyet csinálni. Megtaláltam ezt az egymásra mosolygós képet a gyerekekről és gyorsan körbevágtam. Azonnal beleszerettem, és nem is álltam meg a fejlécnél, hanem oldal is született belőle.
A Sb.hu-n indult egy új színinspirációs kihívás, Beszteri a házigazda, ITT olvashattok róla bővebben. Nagyon szuper a paletta, gyertek, várunk Benneteket!!! Összekötve ezekkel a színekkel a dolgokat készítettem ezt az oldalt:

Felhasználtam: overlay, varrás, milton kapocs: Anna Aspens, csillag, cédula, virág: Digital Crea-happy winter

A másik kép a fejlécen pedig úgy készült, hogy kaptam egy nagyon szuper programot a Bamboo-hoz ajándékba, Corel Painter Essential 4. (Itt van ingyenes próbaverzió, amit le lehet tölteni.) Fú, nagyon szuper dolgokat lehet vele csinálni! Pl. előre beépített stílusokkal a program magától festményt, rajzot készít a fotóból. Na ezen lógok vagy egy hete. Persze utána még lehet rajta egy csomót javítgatni, festegetni. (Még egyenlőre csak tanulgatom, a programot, mert rengeteg dolog van benne.)
Elöl az eredeti, mellette-alatta a festmény:




És ha már esik a hó, itt a tél, Mörjike csodaszép papírokat készített, még meg sem mutattam, bár nála már láthattátok.
Kapható az LDD-n.


Az oldalam, még tavalyi képpel:

Felhasználtam még Mörjike másik téli készletét-Await for Santa