2010. szeptember 7., kedd

Week in the life-Egy hét az életünkből

A csodálatos Ali Edwardsnál bóklásztam és rábukkantam a Week in the life-nevű projektjére. Nagyon leegyszerűsítve: egy hetet megörökítünk a család életéből. Minden nap fotózgatunk, jegyzetelgetünk, hogy mi történt és a végén egy albumot állítunk össze az egész dologból. De egy totál átlagos hétre kell gondolni, semmi extra, a hétköznapi rutint, történéseket örökítjük meg.
( Egyébként is imádom Aliben, hogy a hétköznapi dolgaikról annyi csodálatos oldalt készít, és totál igaza van, egy kicsit elhanyagoljuk sb oldalainkon a hétköznapokat, pedig annyi édes, felejthetetlen, emlékezetes pillanat történik velünk akkor is, és egyébként is milyen jó visszanézni azt is, hogy hogyan éltük a hétköznapokat!)
Na, ugye milyen egyszerűen hangzik, de elárulom baromira nem az!!! :)
Először is egy hétig a géppel a nyakamban mászkáltam, kb. a második nap kezdtem mindenki agyára menni, harmadik nap végére beletörődtek, hogy megőrültem, amikor letelt a hét, akkor meg már a gyerekek kérdezgették: anya nézd, ezt nem fotózod le? Még apát is rá kellett vennem a dologra, ami nem volt egyszerű. (az meg a másik, hogy alig van itthon, úgyhogy amikor végre itthon volt és nem aludt és nem volt fáradt stb. akkor vonszoltam magammal, hogy lefotózzam...)
A jegyzetelést is a végére már kicsit elhanyagoltam, úgyhogy a kommentekkel a végén vért izzadtam. De jött egy klassz ötlet is, minden naphoz úgy írtam a kommentet, hogy valaki más "mondja" a családból, persze nem idézetek, csak próbáltam a gyerekek vagy apa szófordulatait használni, vagy amiket gyakran szoktak mondani.
Na, az hogy egy hétig kellett fotózgatni a családot, még a dolog könnyű része volt. (Egyébként meg ez vonzott a legjobban a dologban természetesen! :P )
Egy csomót kellett válogatni a képeket, eldönteni mit milyen méretben (mert itthon nem tudok nyomtatni, laborban hívattam elő a képeket), kb. fejben megtervezni az albumot, hogy stimmeljen minden és még sorolhatnám.
Mikor meg voltak a fotók már "csak" az albumot kellett összeállítani. Sok mindenem nem volt itthon, maradék papírok, ez-az, mondjuk nem is nagyon akartam mindenféle kütyüvel agyonnyomni a képeket, (Ali is jóformán csak papírokat használt.)
Na végül is elkészültem és nagyon örülök, hogy belevágtam, mert élveztem minden percét!
(és mellékesen egy csomó szuper képem lett a gyerekekről!!!)
Aki annyira elvetemült, az végignézheti a fotókat, amiket csináltam, feltöltöttem külön a picasamra.
És egy másik mappába az albumot:



Ezekkel a fotókkal készítettem a múlt heti cewés kihívásra egy duplaoldalt ( ez a komment van az album első oldalán):

(templete: yin, minden egyéb: shabby miss jen-everyday)
És egy még meg nem jelent Cheri készletből csináltam ezt az oldalt (remélem nem jár errefelé mostanában... :P) az egyik kedvenc fotómmal, egy próbafülkében fotóztam, amikor Dórival vásárolni voltunk, minden oldalon tükrök voltak, jó kis képeket lehetett csinálni.
(Egyébként meg egy csomó képet, amin rajta vagyok a gyerekek csináltak!!! Pl. a fenti duplaoldalon az egyik nagyképet-amin Dóri, a kutya meg én vagyok-a 4 éves Boti készítette!!!)


Hát ilyen volt egy hét nálunk ezen a nyáron!

17 megjegyzés:

  1. wow! Szuper, hogy megcsináltad!!! Nagyon klassz lett az egész album! Le a kalappal.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon vártam már, hogy elkészülj vele, és megmutasd. És mondhatom, megérte várni. Fantasztikus lett!!!!!!!!! A fotók is, meg minden! Imádom!!!!!!!!!! :)

    VálaszTörlés
  3. Esküszöm Icka, bele könnyeztem, mikor néztem és olvastam az albumodat! Micsoda képek.... jajj te milyen ügyes vagy! Imádom ... na megyek is újra nézegetni:)

    VálaszTörlés
  4. Írtó jó lett!!! Szuper, zseniális!!

    VálaszTörlés
  5. Öregem! Keresem az állam, a kalapom, mindent! Minden fázisa, mozzanata csúcs, és a kivitelezés...! :) Az oldalpár és az oldal is zseniális! :)

    VálaszTörlés
  6. Szívmelengető ez a projekt, de el is hiszem, hogy mennyi munka van vele! Milyen jó lesz évek múlva visszanézni....
    Mind a digi, mind a hagyományos nagyon jól sikerült, a fotók pedig szokás szerint szenzációsak. Átfutottam őket és a kedvencem a kutyaházas, kajás és az autó mellett csücsülős.
    Ja és a lakásotok hangulatára már nem is mondok semmit, áááá, az nem tetszik egyáltalán ;-P

    VálaszTörlés
  7. Icka! Ez elképesztő!!!!! Teljesen odavagyok érte!!A fotók, a kommentek, és egyéb ötletek!! Nagyon csúcs, megyek megnézem még egyszer:)

    VálaszTörlés
  8. Icka, imádék az egész, most nagyon irigykedek és csodállak!!!!

    VálaszTörlés
  9. Icka, ez ssssszééédület! :O :O :O Itt csápolok. De jó látni!

    VálaszTörlés
  10. Hű Icka, már egy jóideje csak az albumodat lapozgatom, egyszerűen annyira de annyira tetszik!! gyönyörű az egész!

    VálaszTörlés
  11. én is végignéztem 2x egymás után :D állati jóóóóóó!!! a fotóitok elevenek, és klassz pillanatokat örökítenek meg. hú, nagyon szuper az egész! kedvencem a piros oldal :)

    VálaszTörlés
  12. ÁÁÁÁ!Csodálatos!!!! Imádom! Gratulálok! Még biztos visszajövök párszor, hogy még alaposabban végignézegessem! Nekem is kell ilyen!!!

    VálaszTörlés
  13. mekkora már a gyerekek lábát az asztal alatt lefotózniiiiii! :)))))))))))))

    VálaszTörlés
  14. Én már másodjára nézem végig és, úristen, Icka ez annyira klassz lett!!!! Nagyon ügyes vagy, irtó jók a fotók a családról, az egész album tökéletes, gyönyörű..ááá nem is igazán tudom leírni mennyire tetszik. Zseniális.
    Az oldalpás és a szimpla oldal is csúcs. Imádom a munkáidat Icka!

    VálaszTörlés
  15. Ez valami fantasztikus így együtt!!!!!! Abszolút kedvenc az egész!!!!!! :)

    VálaszTörlés
  16. Szia!
    Ugyan nem ismerjuk egymast,de valahogy idekevergoztem az oldaladra!HATALMAS az album!Ezt ki kell probalnom nekem is.Csodalastos komolyan!!Minden elismeresem a tied es ugyan nem ismerlek,de fantasztikus volt latni a kepeiteket!Arad rola a szeretet!Jo egeszseget naktek es nagyon boldog eletet!Szeretettel:Netty

    VálaszTörlés
  17. ÚÚÚÚÚÚÚÚ! Ez ... ez... nem találok rá szót! Nagyon klassz, "felnézek Rád hogy megcsináltad" típusú, utánozni való, és sokszor "na még egyszer megnézem" kategória! Gratulálok!

    VálaszTörlés