2011. július 23., szombat

Készletek&oldalak

Hogy ilyen pocsék idő legyen!!! És még mindig...Eddig szerintem katasztrófa ez a nyár időjárásügyileg, vagy tikkasztó meleg vagy hideg és eső...Mit lehet tenni? Szkreppelni kell. :) És elővenni a napfényes képeket, hátha segít valamit.
Ha péntek, akkor kihívás a Scrapbook.hu-n. Gigi sablonja alapján kell oldalt készíteni, letölthető innen.
Van nekünk egy nyominger kis homokozónk, a szél belefújja a faleveleket, kutya és macska belemászik, mindenféle apró élőlény megtelepszik benne, mert köröskörül virágok vannak (meg gaz is bőven...). De a diófa fölé hajtja az ágait és a gyerekek imádnak benne játszani, Dóri tíz éves, de már bébi kora óta az egyik legkedvesebb nyári szórakozásunk a homokozás és aztán persze Boti is lelkesen csatlakozott, mindenféle műanyag vackot kiviszünk játszani, még a kiszanált edényeimet is oda szoktam adni nekik (amikbe menthetetlenül odakozmál az étel, mert leülök scrapbookozni...).
A homokozó-étteremben nagyon finom kaják szoktak készülni, például gaz-leves (de gazból készül saláta is), panírozott-rántott kavics, gombócos homok-fagyi homokos-vizes trutyi öntettel leöntve és mindig én vagyok a díszvendég, akinek meg kell enni ezeket a finom falatokat!!! :)))

Egy hete még kisgatyában lehetett lenni... (és a gyerekek sikongva rohangáltak, mert a slaggal üldöztem őket azt kiabálva, hogy ilyen trutyisan be ne merjetek menni a lakásba!)
Készítettem egy oldalt Mörjike egyik új csodás képkeretével is.

Lelőhely ITT.

Bár ezt a fotót már felhasználtam egy többképes oldalon, de úgy gondoltam megér egy külön oldalt is.

És nem utolsó sorban megjelent egy új Alpha készletem, ami tulajdonképpen egy ecset készlet, szerettem készíteni és használni is.

Megvásárolható ITT a Digiridoo-n.
Tavalyi képekkel:
(többnyire saját cuccok, filmszalag, fekete karton: Krisssz, zöld levél, szalag: MDesigns)

A pocsék időjárás ellenére mindenkinek szép hétvégét kívánok!

2011. július 15., péntek

Nyári oldalak

Már biztos olvastatok itt-ott a Pinterestről. Tudatosan elkerültem eddig, mert kijelentettem, hogy nekem erre nincs időm. Aztán egyszer volt szabad fél órám, mert már minden fotómat szétcsúszkáztam a PS-ben, nem volt kedvem oldalt készíteni, mert ahhoz nem árt, ha aktívak az ember agysejtjei, de az enyémek már aludtak, ergo készletgyártás sem jöhetett szóba, már elolvastam minden pletykát Robert Pattinsonról ( na jó csak viccelek...de tényleg, mit tudtok, most együtt vannak még vagy nem..? :P ), szóval gyanútlanul rákattintottam a Pinterestre. Most mit mondjak? Engem is beszipkázott rendesen. Tematikusan összegyűjtve egy csomó dolog, ami engem érdekel, mint pl. grafika, design, fotók, scrapbook. Olyan szuper oldalakat találtam, hogy muszáj volt liftelni azonnal egyet-kettőt.
Így született ez:

A hozzávalókat én készítettem. Az alvásidőm (ami már jelenleg is csak kb. 5-6 óra) rohamosan fogyatkozni látszik az inspirációs kánaán földjén való barangolásban...Ha még ez nem lenne elég Krisssz írt egy szuper bejegyzést a HDR Toningról, ami ismét odaszögezett a Photoshop elé néhány plusz órára. (napra, évre...) Már a Raw formátumra is Krisssz "tett rá", ami ugye némi plusz időt vesz igénybe a képek feldolgozásánál és már nem is vagyok hajlandó más formátumot használni, annyira szuper dolgokat lehet vele kihozni a fotókból. (Főleg azt szeretem benne, hogy amit elrontottam a fotózáskor, azt tudom javítani. :P) És most tessék, még tovább lehet a képeket cifrázni! :))) Mire végigmegyek a két beállításban található 63 db csúszkán és egyebeken, röpke fél óra és készen is vagyok egy képpel. Ha nem tetszik, akkor meg kezdhetem elölről. Köszi Krisssz! :))) Ezt a poént nem lehetett kihagyni, de természetesen nagyon hálás vagyok neki, hiszen szinte mindent tőle tudok a PS-ről!!! Szóval ezeket a fotókat a bejegyzés alapján alakítgattam:

A hétvégén a kertünkben homokozás, macska szeretgetés ( egy kidobott kiscicát hoztunk haza nem rég, gyarapodott az állatállomány...), olyan szépek ezek a nyári súrlófények reggelente és délután... Szóval fotózzatok sokat és utána tuningoljatok!
Szép hétvégét mindenkinek!!!

(Felhasználtam:
ragacsos papír, madár, cetli a szöveg alatt, fekete cirádás díszek, ragasztószalag: Mörjike, piros szalag, komment kártya: Vinnie Pearce, dátumcetli, kis virág: Roben Marie Designs, bal oldalon a textúra, love spray: Krisssz, minden maradék: saját)

2011. július 8., péntek

Nyári este

Van valami kedves bája annak, amikor az ember egy szép nyári este sétára indul két szeleburdi kiskorúval és két neveletlen kutyával. Ez a kedves báj kb. két percig tart, aztán rendreutasítás, kiabálás, könyörgés kezdődik, hogy lehetőleg előre haladjunk és jussunk is el valahova és ne tekeredjen a póráz állandóan a bokámra és nem! nem adom oda az 5 éves kezébe a rohanó 25 kilós németjuhász pórázát, bármennyire is erősködik, hogy ő képes lenne megtartani. Na de szerencsére van nekünk egy utca végi kis rétünk, ott már kicsit enyhült a feszültség(igaz 20 perc alatt tettük meg az 500 métert...), meg a kutyák is kidöglöttek a nagy melegben és visszavettek a tempóból. Jártuk a kis utcákat, hallgattam a csicsergésüket, ahogy egymással beszélgetnek, EZ nekem a nyár, velük lenni, csak úgy, sétálni a napsütésben, magamba szívni a nyáresti illatokat, semmivel nem törődni, csak látni, hogy ott vannak nekem és tudni, hogy nincs is másra szükségem egy kis boldogsághoz.
Gépet nem vittem magammal, mert elég reménytelen vállalkozás lett volna, csak az iPhone volt a zsebemben, meg ahogy sejtettem előre visszafelé már mindkét kutyát én vezettem, lelohadt a lelkesedés...sőt Boti a házunktól 20 méterre leült az úttest kellős közepére és közölte, hogy képtelen tovább jönni. Szerencsére hamar belátta, hogy eléggé foglalt mindkét kezem és nincs rá esélye, hogy még őt is a nyakamba vegyem. Szóval, alig tudtam pár képet csinálni, de talán a fílinget sikerült megörökíteni...


template: Vinnie Pearce

Szép hétvégét mindenkinek!