2011. december 14., szerda

Advent

Van valami varázsa annak, amikor elkezdődik a december. Mindenki izgatott lesz és elkezdődik valami bizsergés. Néha én is megállok egy-egy pillanatra átgondolni, hogyan is lesz az idén a karácsony, de végül általában 23.-án eszembe jut még egy csomó elmaradt dolog és valami gyors megoldást keresek a dolgokra. Elvégre kellenek hagyományok is, nem igaz? Ez az én egyik karácsonyi hagyományom...(talán nem vagyok egyedül...)
Az idén a Mikulás is valahogy felturbózva zajlott, általában az szokott lenni, hogy jön az oviba meg belopakodik éjszaka hozzánk.( Boti ezen a részen teljesen meg van akadva, már mindenféle variációkat kitalált arra, hogy hogyan is történhet ez, általában a Mikulás valamilyen szuperhős tulajdonság segítségével bonyolítja ezt a dolgot, tud repülni, odavarázsolja magát, áttöri a falat, teleportál stb.) Idén voltunk egy rendezvényen (beöltözött Mikulás), jött az oviba(az IGAZI Mikulás), a suliban Dórinál (jelmezes Mikulás). És még holnap mennek Nagykarácsonyba a Mikulás házába. Remélem az óvónénik előállnak valamilyen magyarázattal, mert én már kifogytam az ötletekből.


A karácsonyfa-állítás is kemény dió, mert eddig Boti déli alvása alatt szoktuk csinálni. Néhány éve már Dórit is bevontuk a feladatba, mert baromi fárasztó volt 24.-én kamuprogramokat kitalálni, ahova el tudnak Apával menni és az is gyanús volt már, hogy az angyalkák pont mindig akkor érkeztek a fával. Mondjuk mi a francért akar Apa elmenni pont most sétálni, amikor az életben nem sétál többet annál a tíz lépésnél, amivel kiér a kocsiig??? De Boti már itthon soha nem alszik délben, nem szeretnék 24.-én egy üvöltözős-fenyegetős elaltatást levezényelni. Ezért úgy döntöttem 23.-án éjjel fogunk fát díszíteni, és reggelre lesz itt a fa meg az ajándékok, tiszta Amerika...
Nálunk angyalkák hozzák a fát meg az ajándékokat, egyszerűen nem értem miért hozna a Jézuska(hacsak nem hobbit) a saját szülinapján nekünk ajándékot???
Egy ideig erőltettük a gyökeres fát, meg is eredt a kertben néhány, az egyik már tényleg gyönyörű, van vagy négy méteres, de pár éve mondtam Apának, hogy talán nem kéne egy fenyőerdőt telepítenünk a kertbe, ha még mi is ki akarunk oda menni. Így Apa kénytelen fúrni-faragni (bár az éjszakai faragást most fogja először kipróbálni...). Mondjuk a gyökeres fánál, meg mindig cserépért kellett szaladgálnia, mert tavasszal sosem tudtam megállni, hogy azt a szép nagy cserepet ne ültessem tele valamivel.
Szóval adventkor megállni és átgondolni csak a fotózást szoktam igazán, hova kell elcipelnem a gyerekeket, mert akarok ott egy-két (vagy inkább 50-100) képet, milyen praktikákat alkalmazzak, ha már az agyukra megy, hogy az arcom helyén egy fényképezőgépet látnak folyamatosan...
Tavaly írtam pár fotós tippet Janka kérésére, gondoltam hátha másnak is hasznos lehet átgondolni a fotózás szempontjából is a készülődést. Kicsit átdolgoztam, megtalálható a Scrapbook.hu-n ITT.


Remélem hasznosnak bizonyul. Ha van kérdés a fórumban szívesen válaszolok (ha tudok).
Azért jó, hogy itt van. Mármint a december. Talán lenyugszunk egy kicsit, megállunk egy percre. Alig várom a téli szünetet, mert akkor nem kell reggel könyörögnöm-kiabálnom, hogy öltözzenek már és egy pohár kakaót ne huszonhárom perc alatt igyanak meg, nem kell a városban keringenem, hogy elkerüljem a dugókat, nem kell lobogó hajjal rohannunk az oviba, hogy el ne késsünk a tornaóráról, nem kell végiggondolnom azt a hatvannyolc dolgot, amit nem szabad itthon felejtenünk, nem kell minden nap elmagyaráznom, hogy miért nem jövök ebéd után...
Csak velük kell lennem. És az jó. Nagyon jó.

(az oldalhoz felhasználtam: papír, horgolt virág: Mörjike, varrás, ecset: Anna Aspens, ezüst hosszú dísz: Lindsay Jane, szarvas: Bisontine, csillag, virág: Jade Designs)

6 megjegyzés:

  1. Gyönyörű az egymást átölelő fotó !! (és persze a Huncut Miki-s oldalad is, de azt már korábban is megcsodáltam). És nagyon ismerős az érzés! Én is alig várom már, hogy ez a hét véget érjen, mert ha minden jól megy, jövő héten már nem dolgozom. Igazi luxus ez - és kívánom mindenkinek, hogy kicsit le tudjon lassítani, és jó sok időt tudjon tölteni a szeretteivel! Nektek is !

    VálaszTörlés
  2. Hi-hi-hi! szívemből szóltál! nagyon tetszik, amiket írtál, jót szórakoztam rajta - mintha a mi napjainkat írtad volna le - szinte szó szerint:)))

    Mi a fát közösen díszítjük, és az ajándékokat hozza a Jézuska, az angyalkák nálunk addigra kipurcannak, mert ők hozzák az adventi naptárba minden nap az apró ajándékokat :D

    Imádom a fotóidat és az oldalaidat! de hát ez nem titok :)

    VálaszTörlés
  3. Ismét szép kis oldalt hoztál, s a fotó is szuper. Olvastam a tippeket is, köszi. (Meg kellene már tanulnom normálisan fotóznom)
    Mi is titokban szoktuk díszíteni a fát, az ajándékokkal pedig egymást lepjük meg Jézus születése alkalmából. (Neki van a szünapja, de mi kapunk ajándékot) Ezzel eddig nem is volt gond, idén azonban Lillácska elkezdett sírni, hogy az nem jó, hogy mi tesszük az ajándékokat a fa alá. Mert azt az angyalkák hozzák. Hiába, az oviban ezt mondták. Szóval most még dilemma, hogy ezután mit mondjunk.
    Békés ádventot Neked!

    VálaszTörlés
  4. Én ezen sosem akadtam fenn, hogy a Jézuska a saját szülinapján nekünk hoz ajándékot :D Bevettem, amit a felnőttek mondtak :)

    Nekem most abszolút semmi karácsonyi hangulatom nincs. Talán mert még hó sem esett! Reménykedem benne, hogy otthon már megjön, és a vége előtt megjön a kedvem.

    Köszi a beszámolódat - jó volt olvasni. Meg a fotós tippjeidet is. Kinyomtatom, hogy meglegyen :)

    VálaszTörlés
  5. hobbiton szívből kacagtam. Nálunk évek óta ez van 23-án éjjel hozzák az angyalok a feldíszített fát. Mert azt lehet látni, hogy apa megveszi, befaragja, aztán a kerten hagyjuk, hogy ott megtalálják az angyalok és feldíszítsék. Reggel egy ajándékot lehet bontani, utána általában úgyis ebédre megyünk valamelyik nagyszülőhöz, szóval nem is izgatja annyira a fantáziáját a többi (meg egyébként sem....tavaly a fele visszakerült becsomizva a szekrénybe, mert a gyerek még vízkerszezt után sem bontota ki. Fával együtt eltúntek, nem hiányolta őket :)))

    VálaszTörlés
  6. Jó volt olvasni a bejegyzésed! Végig pörgettem, hogy nálunk hogy is volt 25-30 évvel ezelőtt és elképzeltem, hogy majd a fiaim családjukkal milyen hagyományt alakít ki! .. ugyan én készen állok a gyerekekkel való örömteli időtöltésre, míg az angyal és angyalka előkészíti a Jézuska érkezését:-)))) Szeretem a fotóidat is. Békés karácsonyt és szép együtt töltött napokat kívánok!:-)

    VálaszTörlés