2011. szeptember 1., csütörtök

Week in the life-a mi albumunk

Én sem akartam kimaradni a nagy Week in the life-mókából, bár egy kicsit meg vagyok csúszva a dologgal. Dórim táborban volt az aktuális héten, így nem sok értelme lett volna akkor fotózni, utána meg mivel már úgyis mindegy volt megvártam, amíg egy kicsit jobb lett az időjárás.
Tavalyi albumommal eléggé ragaszkodtam az Ali által felvázolt napi rutin témához és a letisztult elrendezésekhez, az idén viszont elhatároztam, hogy egy kicsit az art journalhoz hasonló albumot próbálok készíteni, nagyon tetszik ez a stílus és ki akarta magam próbálni benne.
Persze nem igazi art journal ez, inkább csak kevertem a scrapbookkal. Mivel kb. évi egy hagyományos projektre vagyok beállva :))) ezért nagyon nem vásároltam be a dologhoz, csupa itthon gyűjtögetett dolgot használtam fel.
Alapnak régi kartonokat, könyvborítókat használtam ( csupa régi, soha el nem olvasott könyvet szabadítottam meg a borítójától, ezután például a Fiúk évkönyve 1969 c.könyvet borító nélkül lesz kénytelen elolvasni, aki erre vetemedik...:P), aztán összegyűjtöttem , kiválogattam mindenféle papírt, amivel bevontam a borítókat. Amikor egyben voltak, akkor azért vetettem rájuk egy pillantást, hogy valamiféle összhang azért legyen a dologban.
Könyvlapokra kinyomtattam pár dolgot a saját készleteimből és ezeket is hozzácsaptam a papírokhoz.
Ezeket a papírokat vagdostam össze, bevontam a kartonokat és összevarrtam, ragasztottam a darabokat. Majd néhány helyre festettem, pacáztam, fröcsköltem a festéket, persze nincsenek pecséteim, csak azzal, amim volt, hullámpapírral, pufifóliával.
A család a tavalyi projekt után már megértő mosollyal fogadta, hogy egy hétig géppel a nyakamban járkálok ( jól van, Anya, majd meggyógyulsz!...) és még akkor sem sikítottak, amikor előkaptam a gépet a boltban, a fagyizóban, vezetés közben és lóháton ülve. :))) Egy egész szobát foglaltam el az album összeállításakor, nem találtam akkora asztalt, ami elég lett volna, azt meg már nem mertem bevállalni, hogy egy hétig ne együnk az ebédlőasztalnál... Mindenesetre nagyon jó móka volt és élveztem minden pillanatot! (Egyetlen gondom, hogy egyenlőre egy zsineggel van összefűzve, mert kinőtte a fémkarikát és még nem tudtam nagyobbat szerezni.) De imádom az albumomat, na nem azért, mert annyira szuper, hanem mert a két kezem munkája minden apró pici részlete és irtó klassz érzés végiglapozgatni.
Ez a borító, ezeket a sziluett képeket, direkt ide a borítóra készítettem. A kis gyöngy-pillangót Dóri csinálta nekem a táborban.
itt a két oldal között van egy leporelló, amit ki lehet nyitni. (nagyon sok képet csináltam és nem tudtam mindent a két oldalra rápasszírozni, ezért sok helyen raktam be még pluszba valamilyen módszerrel képeket.)
ha áthajtom a leporellót, így néz ki:
ez a leporelló egyik oldala: (itt van egy kis boríték, amiben a gyerekek rajzai vannak)
ez a másik oldala:
a következő napnál is van egy plusz oldal berakva egy nagyobb fotóval:
ha áthajtom, akkor ilyen, itt egy műanyag zsebben van a komment:
a következő oldalnál szintén van egy zseb, abba raktam még egy csomó képet és középen megint egy plusz oldalon egy nagyobb kép:
itt áthajtottam a nagy képet:
naná, hogy a következő oldalnál is egy plusz nagy kép :)
ha áthajtom:
itt a jobb oldali lapot ki lehet nyitni:
ha kinyitom, akkor ilyen(ezt egy Fehérvár térképre csináltam és bekarikáztam, hogy hol lakunk):
a fekete fotókartonon itt szintén egy plusz leporelló van berakva:
ha áthajtom:
a leporellóban egy-egy kép van, az egyik oldala:
és az utolsó nap, itt be van fűzve két lap egy fotóalbumból, ebben arról vannak képek, amikor a kovács patkolta a lovainkat:
ha áthajtom a fotókat:
és még mutatok néhány részletfotót:
Aki esetleg annyira levakult, az ITT megnézheti még részletesebben. :P
Nem részletezem, hogy mennyit melóztam vele, de elárulom, hogy baromi sokat! :) Egy oldalt tízszer is átpakoltam, mire elégedett voltam az eredménnyel, de nagyon büszke vagyok magamra, hogy megcsináltam.
És el ne felejtsem, hogy a chipboardot Ági(Mörjike) készítette nekem! Köszönöm szépen!
Hát ilyen volt nálunk Egy hét nyár.
Köszi, hogy elolvastad ezt a maratoni bejegyzést! Szép napot mindenkinek!

19 megjegyzés:

  1. Az ötlet is remek, de a kivitelezés...na az egyenesen parádés! Mennyi apró praktika! Ilyenkor sőtpláne emelem kalapom a hagyományos scrapbook művelői előtt! :)

    VálaszTörlés
  2. megannyi szuper ötlet!!! elhiszem, hogy büszke vagy magadra, lehetsz is! szerintem a hagyományos technika teljesen más gondolkodást, módszert igényel. sok időbe és gyakorlatba telik, mire itt is megtalálod magadat, a stílusodat. hajrá! a következő évben csinálj két hagyma projektet :D

    ha nagyobb karikát keresel, mindenképpen ajánlom a D-gyűrűt (D betűt formáz), mert úgy szépen fog állni az albumot, nem nyílik ki, mint a sima karikánál ;)

    VálaszTörlés
  3. Ez fantasztikus Icka! Nagyon tetszik az albumod!:)))

    VálaszTörlés
  4. Ó, micsoda kincs ez Icka! Gyöngyszem minden oldala. Nagyon tetszik, irtó ügyes vagy, hogy hagymában csináltad. Már a tavalyin is elámultam. Szerintem ez jócskán übereli. Szenzációs!
    Szívesen a betűket. ;) Klassz ilyen szép albumban látni használat közben.

    VálaszTörlés
  5. Csodálatos! A stílusában megvan ugyanaz a játékosság, amit a digi oldalaidnál annyira szeretek. Gratulálok a kitartásodhoz, le a kalappal!

    VálaszTörlés
  6. Fantasztikus munka, Icka! Etalon album. Még vagy ötször át fogom tüzetesen nézni. Inspirációs csúcs. Imádom. Követhetlek?

    VálaszTörlés
  7. Hű....erre most nincs is szavam, de arra gondolok, tíz év múlva mekkora kincs lesz. Még sokkal nagyobb, mint most. Ámulatba ejtettél. Én erre képtelen lennék...

    VálaszTörlés
  8. Hát ez egyszerűen zseniális!!

    VálaszTörlés
  9. egyszerűen imádom!! minden kicsi részlete egy csoda!! odáig vagyok :-))))))

    VálaszTörlés
  10. CSak állok (jó, ülök ...) és tátom a számat! És irigykedem, nem is kicsit !! Lehet, hogy ennek hatására én is belevágok egyszer. Hihetetlenül gyönyörű, tele inspiráló ötletekkel - csodás a megvalósítása is ! Biztosan éveken át nagy örömmel fogjátok lapozgatni ! Le az összes kalapokkal !!!

    VálaszTörlés
  11. Teljesen elvarázsoltál Icka!!! Egyszerűen lehidaltam amikor megláttam az albumodat! Régen tetszett valami ennyire nekem, le a kalappal előtted!!!!!!

    VálaszTörlés
  12. Nem ragozom nagyon tetszik.Azt pedig nem kétlem hogy sok volt vele a munka.

    VálaszTörlés
  13. Engem a színei fogtak meg.
    Érdekes, hogy egy ilyen hétből készített album mennyit elárul egy családról... :)

    Remek album lett! A célt tökéletesen teljesítetted! Mennyire jó lesz pár év múlva visszanézni! Érezni fogod az illatokat; a bőrödön a napsütést; átéled újra az itt elraktározott élményeket; És újra filózol azokon, amiken ekkor gondolkodtál.
    Nekem ez az igazi scrap! És Te hibátlanul visszaadod a pillanatokat!

    VálaszTörlés
  14. Nem is nagyon tudok mit írni... Minden porcikájában imádnivaló és tökéletes!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  15. meseszép, kreatív, ötletes az egész albumod, Icka! Nem is tudok mást írni... egyszerűen tökéletes! le a kalappal előtted, hogy elkészítetted!! :)

    VálaszTörlés
  16. zseniális albumot készítettél Icka! :) látszik, hogy szíved-lelked benne van! nagyon ötletes az egész. Gratulálok hozzá! :)

    VálaszTörlés
  17. Megint nem fogok tudni kommentelni semmit (de, most igen, írok azért is!), mert mindig csak végiglapoztam és elolvadtam. Már megnéztem egy féltucatszor az albumod icka! :-) Ilyen őszinte irigységet nem sokszor érzek mint most! :-DDD Rengeteget dolgoztál igazán nagyszerű és kreatív, és ízléses, és bohókás. És persze, az eredmény egy fantasztikus album!!! Lenne erőm, simán „átvenném”, mert minden porcikájáért oda vagyok!!! Nagyonnagyonnagyon ügyes vagy!!!! Imádjátok, ugye? :-DDDDDDDDDD

    VálaszTörlés
  18. Fantasztikus, gyönyrű, ötletes, egyedi, hihetetlenül klassz... Nem is tudom, hogy még mit mondjak. Teljesen oda vagyok érte! De már mindent elmondtak a többiek, amit én is mondhatnék...

    VálaszTörlés