2010. december 1., szerda

Advent

Az úgy kezdődött, hogy arra gondoltam, kellene már egy új fejléc a blogomra. Már uncsi volt a régi, meg egyébként is kisírtam magamnak egy Wacom Bamboo-t karácsonyra, de a legjobb az egészben, hogy már meg is kaptam! Szóval olthatatlan vágyat éreztem, hogy saját kézírásom szerepeljen a blogfejlécen. Még nagyon régen láttam egy oldalon ilyen sziluettes fotót és keresgélni kezdtem, melyik fotóból lehetne ilyet csinálni. Megtaláltam ezt az egymásra mosolygós képet a gyerekekről és gyorsan körbevágtam. Azonnal beleszerettem, és nem is álltam meg a fejlécnél, hanem oldal is született belőle.
A Sb.hu-n indult egy új színinspirációs kihívás, Beszteri a házigazda, ITT olvashattok róla bővebben. Nagyon szuper a paletta, gyertek, várunk Benneteket!!! Összekötve ezekkel a színekkel a dolgokat készítettem ezt az oldalt:

Felhasználtam: overlay, varrás, milton kapocs: Anna Aspens, csillag, cédula, virág: Digital Crea-happy winter

A másik kép a fejlécen pedig úgy készült, hogy kaptam egy nagyon szuper programot a Bamboo-hoz ajándékba, Corel Painter Essential 4. (Itt van ingyenes próbaverzió, amit le lehet tölteni.) Fú, nagyon szuper dolgokat lehet vele csinálni! Pl. előre beépített stílusokkal a program magától festményt, rajzot készít a fotóból. Na ezen lógok vagy egy hete. Persze utána még lehet rajta egy csomót javítgatni, festegetni. (Még egyenlőre csak tanulgatom, a programot, mert rengeteg dolog van benne.)
Elöl az eredeti, mellette-alatta a festmény:




És ha már esik a hó, itt a tél, Mörjike csodaszép papírokat készített, még meg sem mutattam, bár nála már láthattátok.
Kapható az LDD-n.


Az oldalam, még tavalyi képpel:

Felhasználtam még Mörjike másik téli készletét-Await for Santa

8 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik a blogod és az oldalad is!

    VálaszTörlés
  2. Jaj nagyon tuti lett a fejléced!!! Gratu a bamboo-hoz!!!:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik a rajzos effekt és a sziruett is. Gratula a masinához, és az oldalakhoz!

    VálaszTörlés
  4. Csúcs a fejléc meg az oldalak is!!!! Minél több kézi ickafickát szeretnék látni! :)

    VálaszTörlés
  5. Zseniális vagy! A sziluett ötlet miatt, na meg hogy végigolvasod mi van a dobozba. 4 hónapja használom a Bamboo-mat, de ha Te nem vagy, akkor a tudatlanok nyugalmával áhítozok ezek a technikai szoftveres csodák után. KÖSZÖNÖM!
    Ó, és remélem az újdonság varázsával élve sok-sok oldalt hozol!

    VálaszTörlés
  6. Itt is írom, írtóra tetszik amiket csinálsz!! :)

    VálaszTörlés
  7. Az ADVENTES oldaladba és minden másba, amit most itt láthattam, teljesen "beleszerettem":-))

    VálaszTörlés
  8. Ohó, jajdenagyonszépséges az adventi oldalad, egy az egyben, s az új fejléced is szuperséges! Egy ilyen ketyerét nekem is hozhatna a Jézuska... :)

    VálaszTörlés