2011. január 29., szombat

Bosszú

Egy kicsit bosszúból készítettem ezt az oldalt, mert az óvónénik szoktak panaszkodni Botimra, hogy nem áll be a szája, mindig locsog.
Én meg egyszerűen imádom a sztorijait, amikben a mesebeli dolgok keverednek a valósággal és meg is fűszerezi mindenfélével, amit még kitalál hozzá. Kétéves kora körül volt egy időszaka, mikor mindig arról mesélt, hogy mi történt vele nagykorában. Mert ő már egyszer volt NAGY és csodás dolgok történtek vele! Volt sztori a sárkánnyal való harcáról, arról, hogy autóversenyző volt vagy éppen híres varázsló. Erről anno csináltam is egy duplaoldalt.

Aztán van egy képzeletbeli barátja, akivel különös dolgok szoktak történni és pl. amit nálunk nem szabad, azt tuti, hogy a legjobb barátjának az anyukája megengedi (mondjuk a lábunkat feltenni az ebédlőasztalra :) ). De pl. mi egy csomószor azt szoktuk játszani Botival, hogy ő tologatja az autókat én beszállok mellé és mindenféle kalandokra indulunk mondjuk Levesországba, nekem nincs is más dolgom, csak figyelek Botira és hallgatom mi minden történik velünk.
Szóval az óvodában már kiscsoportban jelentkezni kellett (!!!) ha valaki mondani akart valamit és csak addig lehet beszélni, amíg az óvónéni megengedi, utána el kell hallgatni...
Na mindegy, megbeszéljük mi ezt Botival, megérti, hogy vannak szabályok az oviban és itthon meg locsogunk-fecsegünk, kalandozunk, utazunk ameddig kedvünk tartja.
Cheri új készletével készítettem az oldalt és az egyik templete-t is használtam:

Lelőhelyek: Srapable, Digital Scrap Cafe, Inspiration Lane

2011. január 26., szerda

A makrancos hölgy

Volt már olyan napotok, amikor a gyereketeket egész nap fejjel lefelé láttátok? Nekem igen. Mert meg akarta tanulni a fejenállást. Komolyan mondom nem hittem el, hogy még nem fáj a feje teteje.
Volt már olyan napotok, amikor egy mondatot kb. 357-szer kellett meghallgatni? Nekem igen. Mert meg akarta tanulni a kézenállást és mielőtt lendült mindig elhangzott: Anya, nézd! És oda kellett néznem, mert addig nem hagyta abba. Van az a Decathlonos ugrálókötél, valamilyen műagyag vagy gumi, na az olyan rendesen csattan egyet a padlón, amikor lendíti az ember. Ezt a zajt hallgatni napokig... Mert meg akart tanulni ugrálókötelezni. Apa, mondd csak kire ütött ez a gyerek??? Mert amit a fejébe vesz...
Mindegy túléltem, csak tudnám mi jön még?
Persze vannak a dolognak jó oldalai is, makacsul a cél felé törekedni, amíg nem sikerül, újra és újra megpróbálni, még ha közben térdre is esünk (vagy jól lábszáron vágjuk magunkat az ugrálókötéllel...), még jól jöhet ez a makrancosság Dórinak. Ezt kívánom neki tiszta szívből, ezért is készítettem ezt az oldalt:


Felhasználtam Janka legújabb készletét, ami ma jelent meg. Meg is lehet nyerni, nézzetek be a blogjára!


( És Beszteri templete-jét is használtam, bár eléggé átvariáltam :) )

2011. január 23., vasárnap

A héten történt


*********************************************************************************************
Készült megint egy összefoglaló oldal az 1 nap-1 fotó projekthez. Komolyan mondom kezdem élvezni igazán a dolgot, egy csomó jó kis képem lett!


A mappa elérhető az oldalsávban az 1nap-1fotó alatti képre kattintva.

2011. január 21., péntek

Amikor szabin vagyunk...

Már iszonyúan régen csináltam kommentes oldalt és hiányzott is már nagyon. Valahogy nem vagyok mesélős kedvemben mostanság, meg hát nem is nagyon történik velünk semmi. Minden szabadidőnket a lovak körül töltjük, naná, hogy erről szól az oldal is. Nem itt a városban vannak a lovaink, hanem kb. 20 km-re innen, egy falu melletti lovardában. Azért nem hoztuk ide őket, mert nem egy karámban akarunk körbe-körbe lovagolni, hanem a cél az, hogy majd terepen lovagolunk, bejárjuk a környéket. A környék pedig gyönyörű! Bár még csak a őszi-téli arcát ismerjük, de az is csodaszép, alig várom, hogy tavasszal kizöldüljön minden.
Ilyen domdokkal körülvett a hely:

Itt meg én voltam a dombtetőn: (Apa, Dóri, Frizbi)

Olyan szép hely és vannak aranyos kutyusok is:


Na szóval mi hétvégén bevágjuk magunkat a kocsiba és irány a lovarda. (Persze hétközben is megyünk, csak a gyerekek nélkül.) Azért ez a téma már "megérdemelt" egy oldalt. :)

Cheri most megjelent készletével készítettem az oldalt, mutatom:


Lelőhelyek: Scrapable, DSC, Inspiration Lane
A CT készített QP-oldalakat(nekem erre most nem volt időm...), letölthetők Cheri blogjáról.

2011. január 18., kedd

Hideg napokra-Timotól

Még itt van a tél, sajnos...Gyerekem pont ma reggel kivágta a hisztit, hogy nem akar suliba menni, mivel a kisebbik nem ment oviba, fel nem foghatta, hogy miért nem kaphat ő is egy kis szabit. Látom rajta, hogy már kivan szegény, itt a félév, nyúzzák őket rendesen a suliban. Bár pont tegnap azzal a jó hírrel jött, hogy kitűnő lesz a bizije. Na, hát büszke anyai szív, hadd kürtöljem szét! Egyébként tényleg nagyon büszke vagyok rá, ennyi edzés mellett nincs könnyű dolga és mindig jól teljesít, a tanító nénik szeretik, mindenben lehet rá számítani, ezt mondják. De látom a sötét karikákat a szeme alatt, elhozom mostanában többször ebéd után a suliból, hátha segít ez is valamit. Sajnos az edzéseken nem tudunk lazítani, mert nemsokára versenyre mennek.
Szóval még támadnak a Hideg napok, ezzel a névvel jelent meg Timo új készlete.


Na, még akkor elő kellett kaparni a havas fotókat, egyébként annyira klassz papírok vannak a készletben, aztán a végén meg teljesen eltakartam a képekkel. :)

A készletet meg is lehet nyerni ITT.
Elérhető a ScrapBird-ön, Timi új boltjában.
**********************************************************************************************
Felkerült néhány új kép az 1 nap-1fotó albumomba is. Kitettem az oldalsávba, a képre kattintva az albumhoz lehet jutni. És a második összefoglaló oldal:
Szívecskék-Michelle Coleman

2011. január 14., péntek

Színek és maszkok

Új színinspirációs kihívás indult a Scrapbook.hu-n. Gyertek, szuper jó a paletta és a téli fotókhoz (és még sok mindenhez) klasszul passzol. ITT olvashatók a részletek. Az alapul szolgáló kép és a paletta:



Az oldalam Dóriról és kedves kis kutyusunkról, Latyiról. Nagyon viccesen nézett ki a havas pofijával. Na jó legyen még tél, egye fene, de akkor lenne legalább még hó is hozzá!

Sablon: TaylorMade, friends WA-Suddenly Artistic, hópehely, szalag-DigitalCrea-collab, minden egyéb-Ali Edwards
*****************************************************************************************



2011. január 13., csütörtök

Kedves naplóm!

Először is ezzel a címmel jelent meg Mörjike új készlete, ami már kapható az LDD-n.
Az oldalam, olyan januári borongós hangulatban:

Másodszor talán a Project 365 vagy 1 nap 1 fotó vagy nem tudom mi a neve ennek magyarul, szóval talán ez is tekinthető valamiféle naplózásnak a fotókon keresztül. Már említettem, hogy belevágtam és azt is, hogy csak addig csinálom, amíg jól esik :)
Anna Aspens blogján láttam, hogy készít hetente egy összefoglaló oldalt és ez is megtetszett, le is nyúltam gyorsan a templete-t és én is összedobtam az oldalt. (ingyenesen letölthető).
Nem mondanám sb-oldalnak, inkább csak egy heti összegzésnek, összesen két elemet használtam, lehet erre legalább egy kis kommentet írni, szösszeneteket, hogy mi van velem, velünk. ( meg talán lesz belőle egyszer egy fotókönyv...)
Bár azt csak utólag vettem észre, hogy nyolc képnek van rajta hely, gőzöm sincs miért, így odabiggyesztettem a fenti sb-oldalt, amit ezen a héten csináltam.
A fotóimat a Picasara töltöm fel, ITT vannak.
Én magam is kíváncsi vagyok magamra, hogy meddig bírom szuflával... :)
Ezt a téli időszakot kell valahogy kiböjtölni, alig történik velünk valami, kevés a fény, nem nagyon mozdulunk ki(de ez mindenkire igaz szerintem), szóval tavasszal már egy kicsit könnyebb lesz, lesz téma bőven! És napsütés!!!

2011. január 3., hétfő

Blog train-freebivel és kedvenc képeim

Cherinél indult egy blog-train, igaz elég rövid vonalon, összesen három állomás van, úgy látszik még téli álmot alszanak a CT-tagok. :P Na nem kritika akar lenni, mert én sem szálltam be egy csomószor, de most sikerült összehozni pár dolgot, sok szeretettel küldöm, akinek tetszik!




***********************************************************************************************
Katánál (is) olvashattatok a project 365-ről, magyarul minden nap készítünk egy fotót és így dokumentáljuk az évet. Nos, én is belevágok, de nem ígérek magamnak semmit. :))))))))
Igazából nem is tudom mennyi értelme van, de majd időközben kiderül, ha nyűg lesz belőle, akkor biztos feladom. De ennek kapcsán eszembe jutott, hogy készítsek egy top 10-et a tavalyi képekből mindenféle rendezési elv nélkül, csak úgy...

ezt szeretem a legjobban a tavalyi téliekből, mennyit játszottunk a nagy hóban!

imádom, hogy saját szuperhősöm van!

örök hálám ennek a mezőnek és a báláknak a szuper képekért

ezt meg mert megdobogtatja a szívemet

mert egy klassz nyári emlék a tóparton

mert ilyen lököttek és vigyorgósak egy csomószor

családi kép :D

mert az uszi nem maradhat ki

ami szép, az szép...

az életemben róluk szól minden


Nem szokott ilyen lenni velem, de mostanában sokszor eszembe jut, vajon mi lesz egy év múlva? Annyi tervünk van, vajon mennyi fog megvalósulni belőle?... Talán ezért kezdek bele ebbe a "mindennap egy fotó"-dologba. Bár a szilveszter egy totál átlagos nap volt nálunk, most mégis nagy várakozásokkal és reményekkel telve várom ezt az évet. Na hajrá icka néni, csapjunk a húrok közé!!! :)))))))))))