2011. szeptember 23., péntek

Mindenféle

Khmm. Blogilag, hogy is mondjam enyhe elmaradásban volnék...
Teljesen leszívott agyilag a szeptemberi iskolakezdés. Botim nagycsoportba ment és elkezdődött a fenyegetőzés az iskolával... Dórim nyolcosztályos gimibe ment, na az nagyon kemény. Ráébredett, hogy minden nap tanulni kell és ezen rendesen ki is akadt. Én meg ráébredtem, hogy nekem is tanulni kell vele(amennyiben azt szeretném, hogy meg is tanulja), na én is kiakadtam és ősz hajszálaim száma rohamosan megnőtt. ( Már tudom a szilvafát meg a Fehérlófiát meg a történelmi források két nagy forrását. :P) És én is suliba mentem, elkezdtem a grafikus suli utolsó félévét, és megláttam az órarendben, hogy tíz darab szabadkézi rajz(anatómia) órám lesz és majdnem sírva fakadtam. Azóta már kettőt le is tudtam(hallelujah!), rajzoltam csontvázat hátulról(mert ott volt hely a teremben...) meg meztelen-görögistentestű-íjász-szobrot...na ez is nagyon kemény, de komolyan mondom, ahhoz képest, hogy nem rajzoltam semmit kb. 20 éve egész jó kis rajzokat csináltam, még a tanár is megdicsért! :) ( na jó az utóbbi években rajzoltam csiga-bigát, meg napocskát..:)))
Fényképezőgép már hetek óta nem volt a kezemben, úgyhogy maradnak a nyári fotók, de szerencsére van bőven, ami még a gépen csücsül és oldalra vár.
A lovazás kapcsán egy csomó baromi jó fej emberrel ismerkedtünk meg, vannak a Misik (mert két ember és mind a kettő Misinek hívják :), akik csikósbemutatót szoktak tartani és voltunk egy csikósversenyen, hogy megnézzük őket.
Misi1

Misi2
Na ezen a versenyen volt tombola is. A gyerekek szorgalmasan vásárolták a tombola jegyeket,(Apa zsebe meg lassan kiürült...) aminek a fődíja egy féléves csikó volt. Boti meglátta a lovat és kijelentette, hogy ezt mi fogjuk megnyerni, mert neki még nincs lova ( és milyen pofátlanság már, hogy egy ötévesnek nincs saját lova, ugyebár...), de ezt most megnyeri és akkor ez lesz az ő kis pacija. Na most nem olyan könnyű elmagyarázni egy óvódáskorú gyereknek a tombola működését, legalábbis én kudarcot vallottam. Értette ő, hogy az a sok ember mind vásárolt olyan számos papírokat és majd egyet kihúznak, de azt már fel nem foghatta, hogy miért gondolom, hogy nem a miénket fogják kihúzni, amikor ő eldöntötte, hogy mi nyerünk.
Természetesen az a poén, hogy mi nyertünk.
Na magyarázzak meg ezek után valamit a gyereknek... :)))
Két napig röhögtünk az egész sztorin és Tombola meg egy tündér (naná, hogy ez lett a ló neve).
Egy szó, mint száz ezen a napon készült ez a fotó a gyerekekről ( Boti menekült a többi szaladgáló huncut gyerek elől és Dóri mögé bújt...):

(Varrásos kihívás a Scrapbook.hu-n, ITT vannak részletek. Gyertek!!!)

Kicsit el is kenődtem amúgy ettől a tanévbeindulástól, ha belegondolok, hogy eddig is mindig időhiányban szenvedtem és futottam dolgaim után... hogy mi lesz ebből??? Egyszerre tanulom az ötödikes anyagot(Dórival) és a grafikus sulis dolgokat, valamint megpróbálok felkészülni az általános iskola első osztályára(Botival)... És ezek csak a tanulmányi dolgaim...:)))
Szóval rosszkedvemben a depi ellen is bevetettem a scrapbookot:


De még ez sem volt elég és egy hagyományos oldalra is vetemedtem:


(Betűk és számok kihívás a Scrapbook.hu-n, a részletek ITT. Várunk Benneteket!)

Nagyon kevés idő maradt mostanában a tervezésre, két alfa készlet került a boltocskámba. Egy vidám, színes:

lelőhely ITT

Egy vidám, színes oldal készült hozzá, összeszedtem egy csomó képet a nyárról, imádtam csinálni, felelevenedtek a nyári emlékek...


A másik alfa egész más stílus, átlátszó, üveghatású betűk:


lelőhely ITT

Éva csodaszép oldala:


Na most nagyjából ennyi...Szép hétvégét mindenkinek!!!

5 megjegyzés:

  1. De jó volt végre olvasni rólatok! A lovas sztori fenomenális! :) Kitartás, ennél már csak könnyebb lesz. Az oldalaid ámulatosak!

    VálaszTörlés
  2. Asszem a lovas történetnek az a lényege, hogy itt most Boti tanított neked: minden a tiéd lehet, csak határozd el! Nagyon ügyes kis Jedi, megérdemli a pacit!

    VálaszTörlés
  3. Nem ismétlem, amit Florci írt, de tény: véletlenek nincsenek. :) Az oldalaid fantasztikusak, mint mindig. És a sok-sok-sok mindenhez pedig kitartás! :)

    VálaszTörlés
  4. Valóban sűrű hónap van most mögöttetek! De ugyanakkor mennyi jó dolog történt már!
    A lovas sztori olvasása közben, mondogattam "neked", hogy ne beszéld már le a gyereket, mert miattad nem fogjátok megnyerni azt a lovat :D Örülök, hogy Boti ereje legyűrte a tiedet!!! :D És tényleg így működik a világ! Inkább erősítsd benne ezt a csodás hitet, nehogy elvessze valahol félúton.

    Az oldalak csodásak, a glossy alphádtól meg eldobom az agyam :)

    VálaszTörlés
  5. Ez a lovas sztori FENOMENÁLIS!!! Haláli a kis krapekod! Igaza is volt!:)
    Kitartást a többihez! :)

    VálaszTörlés