2010. augusztus 9., hétfő

Manipulációóóóóóóó!!!

Kérdeztetek az előző bejegyzésben használt actionról.
Elárulom Eszter nálad találtam! :-) A The Pioneer Woman ingyenes action-csomagban van, akit érdekel ITT a letöltési link. Tényleg nagyon jók, mert ahogy Eszti is írta, külön mappába teszi az actionos rétegeket és így ezeket még ki-be lehet kapcsolgatni, vagy a fedettséget(opacity) állítani, ha nem vagyunk elégedettek az eredménnyel.
Ez az action a második csomagban a Colorized nevű.
eredeti:
a már mutatott action-ös:

Ezen az oldalamon is ezt használtam a nagy képen:

EZT a linket meg Krisssznél találtam, rengeteg van ezen az oldalon.
(Ha valaki esetleg most találkozik először action-nel, Krisssz ITT elmagyarázza hogyan kell használni.)
Ezeket is innen töltöttem le-
eredeti:

ééééééééééééés Action!




Egy pár szó a Camera Raw-ról, mert ebbe a témába belefér.
(röviden és tömören mi a különbség az actionhoz képest: itt nincs több réteg, az eredeti kép beállításait módosítjuk)
Nem tudom Krisssz hány embert tudott meggyőzni a RAW formátum előnyeiről. Engem igen. Bár először én is úgy gondoltam, hogy Raw-ban csak az ufók fotóznak. :)
(He-he, most jutott eszembe, hogy tegnap este ment a TV-ben a Man in black és több hírességet megemlítenek, mint földön kívülit, Michael Jackson még szerepel is benne...Még kit is mondanak? Ja, igen Elvis..."Elvis tényleg nem halt meg, csak hazament.")
Szóval Krisssz -a PS bolygóról- :P felvilágosított arról is, hogy azok a földiek is részesülhetnek a Camera Raw áldásaiból, akik jpegben fotóznak. Itt egy kis összefoglaló, ebben a cikkben meg van egy szuper link is, ami még attól is megkímél minket, hogy mi magunk manipuláljuk a fotót, mert letölthető egy csomag, amiben kész beállítások vannak, csak használni kell őket (persze bármit mi magunk is módosíthatunk.)
A letölthető beállításokkal készítettem:
eredeti
camera raw után:




Persze ezt mindenki el tudja dönteni, hogy akarja-e az edereti fotót manipulálni vagy nem. (DE pl. a camera raw kiválóan alkalmas az elrontott képek feljavítására.)
Én már sajnos action függő vagyok, mielőtt az oldalnak nekiállok, biztos, hogy a fotót elkezdem piszkálni valahogyan. De pl. egy készlet színvilágához is hozzáigazíthatjuk a fotót a fennt említett lehetőségek valamelyikével.

Ja! És légyszi lifteljétek az oldalamat a héten, mert a Cewén ez a heti feladat!!!
Naaaaaaaaa légyszi, légyszi, légyszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

5 megjegyzés:

  1. Köszönöm a leírást, a lelőhelyeket. Már jó ideje szemezgettem az actionokkal, de eddig nem volt merszem annyira hozzá. Hát most belevágok. Nagy kihívás az oldalad liftelése, ezért (is) belevágok!!!

    VálaszTörlés
  2. Óóóó szuper! Köszi, drága Icka! Már le is töltöttem, és próbálgattam:D Szóval, liftelni kell a te tökéletes oldalad, hát ez nehéz ügy, de megpróbálom ahogy lesz időm:D

    VálaszTörlés
  3. Imádlak, imádlak, imádlak!!!!! :) Édes vagy, hogy így összeszedtél mindent! :)
    És persze, hogy liftellek, és igenis, nehéz dolgom lesz, mert az a kedvenc oldalam tőled. És így nehéz... :D

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörű fotókat készítettél a csodaszép kislányodról, aki egy igazi kis modell. Tényleg majd kedvedre szemezgethetsz és készíthetsz szebbnél-szebb scrap oldalakat.
    A kedvencem a 3 fotós oldalad, ami a szalmabálák között készült. Nagyon hangulatos oldal lett. :)

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörű képek készültek gyönyörű kislányodról. És ne aggódj, arra ott vagyok én, liftelnek. Már 5 (öt) elkészült és még csak kedd éjszaka van. De szerintem Te is liftelheted a saját oldalad. Ez ám a kihívás... Saját, tökéletes oldalt liftelni...

    VálaszTörlés