2011. május 27., péntek

Mörjike szépségei

Szinte semmi időm nincs alkotni, sokszor arra gondolok, talán nem is menne már... De amikor végre leülök, azért megy...szerencsére... Sikeresen beszippant a Photoshop, az alkotás öröme és már ott is vagyok abban a másik dimenzióban, ami nélkül már néha elvonási tüneteim vannak... :)
Ezt az oldalt még nem mutattam itt, a sb napok alatt készült Mörjike Digimorfózis játékára. Felálltam az ágyra, lábaimnál a tekergő, viháncoló, rötyögő Boti, vajon a gyerekeim mit gondolnak ilyenkor rólam, amikor az ágyon állva fotózok...

Ági készített mostanában egy csomó szépséges dolgot, de csak most volt időm ezeket elővenni.
Mutatom először a készleteket, amiket használtam:

Lelőhely a DHD-n ITT.

Lelőhely a DHD-n ITT.

Megint egy lovas oldal, mert nem tudom a témát megunni meg egyébként is nagyon sok időt töltünk most a lovak körül. (meg hát olyan jó kis kép lett az a nagy fotó...)


Ezt meg csak úgy a digitális maszatolás kedvéért, meg olyan jó volt csinálni... :)))

Szép hétvégét mindenkinek!!!
( a Botis oldalon minden, amit használtam: Dream Big Designs)

2011. május 18., szerda

Template pack01-DD

A közelmúltban a suliban (grafikus képzés-ahova járok) tanultunk tipográfiát. Egy scrapbook oldalon is -mindannyian tudjuk- milyen fontos szerepe lehet a címfeliratnak, a kommentnek egy szép wordartnak. Ez is egy fontos része, alkotóeleme lehet az oldalunknak.
Az alkalmazott grafikában pedig szinte elengedhetetlen a jól megszerkesztett szöveg rész. Enélkül nem is igazán működik a dolog, sőt vannak grafikusok, akik ezt már olyan szinten alkalmazzák, hogy szinte csak a betűk felhasználásával alkotnak.


(David Carson az egyik mai legmenőbb grafikus munkája)

Amikor a template csomagnak nekiálltam, akkor ez volt a koncepcióm, vagyis, hogy a szövegek főszereplői, fontos alkotóelemei legyenek az oldalnak, ezért kértem is a lányoktól, hogy legyen szöveg azokon a részeken, ahova én azt elképzeltem. :)
Játék a betűkkel, a fotók , szövegek elhelyezésével, egymáshoz való viszonyukkal...



És már ezt mutattam, de a template-tel készült:


2011. május 9., hétfő

kihívások, játékok, nyeremények

Ma én is elindítottam két kihívást a Scrapbook.hu-n az ünnepi hét keretében.
Volt több ötletem, végül úgy döntöttem, hogy az egyik kihívás ( az elefántos sztori hatására) legyen Gyerekszáj-téma. Ehhez biztos sokan tudnak csatlakozni, sokunknak van elfekvőben egy jó kis sztorija, beszólása a gyerekekkel kapcsolatban.
ITT elérhető ez a kihívás.
A másik téma az Ötös lista címet viseli. Ez már nem is tudom honnan jött... Öt pontban elmesélni, megfogalmazni valamit, bármit, teljesen szabadon választott a dolog.
ITT van ez a kihívás.
Ehhez mindenképpen akartam egy inspi oldalt készíteni, de valahogy nem indult el a dolog, üveges tekintettel néztem ki a fejemből a gép előtt és próbáltam kiszenvedni valamit. Először is ugye valami téma kellett volna, hogy miről is szóljon az a lista. Közben a gyerekek cirkuláltak, zsongtak körülöttem ( hát lehet így alkotni??!!) és persze mindig kellett valami, amihez feltétlenül kellett az én közreműködésem. Sokadszori zaklatás után, már kezdett fogyni a türelmem és próbáltam mindjártokkal egy kis időt nyerni. De Dórit nem lehet csak úgy lerázni és jött a szokásos szöveg: ANYAAAAAAAAAAA, te már megint a gép előtt ülsz és mindig azt mondod, hogy mindjárt!!!
Na erre mondják, hogy a téma a földön hever! Talált! Süllyedt!

Ehhez az oldalhoz felhasználtam a legújabb készletemet, ami még nem került a boltba, csak úton van. :)
Mindkét kihíváshoz tartozik nyeremény is, sorsolással hirdetek nyertest és egy szabadon választott készletem megy ajándékba. :)
De még egy kicsit felturbózom a dolgot és itt a blogon is hirdetek egy nyertest azok közül, akik részt vesznek valamelyik kihíváson és ezt a legújabb készletet ajándékba adom!
Remélem sokan jöttök velem játszani, nagyon várok mindenkit, akinek van ideje és kedve ehhez a két témához!
Ez meg lemaradt az előző bejegyzésemből, a freebivel készítettem:


I love scrapbook!!!